Protectia solara

„Sun damage is never pretty”

Cu totii stim ca protectia solara este extrem de importanta dar merita sa repetam:Expunerea zilnica la soare(mai exact expunerea la razele UV ) fara protectie, chiar si pentru un minut, este cel mai rau lucru pe care il poti face pielii tale.Cercetarile arata clar cum expunerea la soare repetata, fara protectie, arsurile solare sau bronzarea repetata, cauzeaza daune ale ADN-ului care determina mutatii ale celulelor pielii.Peste ani si in absenta protectie solare si al unui comportament inteligent in ceea ce priveste expunerea, aceste mutatii se pot transforma in cancer.

Printre efectele mai putin grave dar oricum de nedorit, expunerea neprotejata la soare sau solarul, iti imbatranesc mult mai repede pielea.Vei vedea riduri, pete maronii, textura modificata, pori mariti, vindecarea incetinita a pielii(inclusiv in ceea ce priveste acneea).

Cand si cum aplicam protectia solara este important!

*Nu exista niciun dubiu ca protectia solara, 365 de zile pe an, minimizeaza imbatranirea prematura a pielii.Daca decizi sau nu sa ai un comportament „sun-smart” depinde doar de tine!

*Desi folosirea unui produs cu SPF 15 este acceptabila, ultimele cercetari au aratat ca o crema cu SPF mai ridicat asigura o protectie mai buna , asa ca, ghideaza-te spre creme cu SPF 30 sau chiar mai mare.

*Trebuie sa aplici protectia solara intr-un strat generos pentru a fi eficienta.

*Crema cu portectie solara aplicata dimineata, isi pastreaza efectul si dupa-masa, cand pleci de la serviciu sau scoala spre casa, in conditiile in care ai petrecut timpul la birou(inauntru).Acest lucru se intampla deoarece protectia isi pierde intensitatea ca raspuns la expunerea directa la razele solare, nu in functie de cat timp a trecut.Daca petreci mult timp afara, atunci trebuie sa reaplici crema, in acelasi strat generos , la fiecare 2 ore.

Este important sa intelegem ca fiind inauntru nu inseamna ca esti protejat de razele solare deoarece razele UVA trec si prin fereastra(doar razele UVB nu trec).Unele ferestre pot sa aiba filtre UVA si UVB.

Protectia solara trebuie sa o aplici INTOTDEAUNA la finalul ritualului de ingrijire al tenului!Orice produs pui peste protectia solara ii diminueaza efectul.

Majoritatea cremelor cu protectie solara sunt hidratante , asa ca in mod normal nu ar trebui sa mai ai nevoie si de o crema hidratanta pe parcursul zilei.Ce ai putea sa faci e sa aplici inainte de crema cu protectie solara un ser bogat in antioxidanti deoarece se pare ca aceasta functioneaza mai bine si ofera si mai multe beneficii daca este asociata cu mai multi si diferiti antioxidanti.

Putem aplica fondul de ten peste crema cu protectie solara?

Dupa cum am mentionat mai sus, acesta o va dilua si ii va reduce din eficienta dar sunt cativa pasi pe care ii poti face ca sa minimizezi efectele acestea:

-asteapta 3-5 minute pentru ca protectia solara sa se aseze, inainte de a aplica fondul de ten;

-asigura-te ca il aplici cu miscari in jos;nu sterge si nu folosi miscari de inainte-inapoi sau aplica-l cu un burete;

-nu folosi presiune prea mare indiferent de ustensilele pe care le folosesti pentru aplicare;

-foloseste un burete uscat, nu umed sau o pensula in loc de degete;

Poti opta si pentru un fond de ten cu SPF(BB cream sau CC cream) dar trebuie sa iei in considerare ca pentru a te bucura de protectie e nevoie sa il aplici intr-un strat generos + pudra cu SPF.

Nu dilua crema de protectie solara cu nimic!

Cea mai buna piele a vietii tale, incepe aici-cu protectia solara aplicata zilnic!

Referinte:”The best skin of your life starts here”-Paula Begoun